Proteinmuffins med sjokolade

lett

12 stykker

Disse kjempegode proteinmuffinsene med sjokolade er fulle av smak, og tilfredsstiller et hvert søtsug, samtidig som du gir kroppen næringen den fortjener. Disse godsakene er fylt med protein og er derfor et ideelt valg for deg som ønsker å holde deg mett og energisk gjennom dagen.

Proteinmuffins er ikke bare utrolig smakfulle, de er også en sunnere variant av den klassiske muffinsen – uten å gå på kompromiss med smaken. Ved å inkludere proteinpulver i oppskriften, gir disse muffinsene deg det lille ekstra du trenger for å kunne spise disse med god samvittighet. Nå snakker vi balanse!

Server muffinsene i bursdagsselskap, på filmkveld eller syklubb (har folk fortsatt syklubb?), eller legg de i fryseren for når du er litt ekstra fysen. De holder seg også lenge i kjøleskapet, men erfaring tilsier at dette nok ikke er nødvendig (fordi de blir spist opp så fort hehehe).

Se også listen over 24 matvarer med mye protein, som hjelper deg å mette ditt daglige proteinbehov.

Enkle proteinmuffins som alle kan få til

Denne oppskriften er enkel å følge, selv for de av dere som ikke er så erfarne på kjøkkenet. Du trenger absolutt ikke å være en mesterbaker for å lage disse herlige muffinsene – jeg er ikke det. Jeg har også sørget for at ingrediensene er tilgjengelige og enkle å finne i enhver matbutikk (bortsett fra proteinpulveret, men det kan du for eksempel kjøpe her).

Les videre for å se hvordan du kan lage våre deilige proteinmuffins med sjokolade!

PS: 1 porsjon er til 12 muffins.

Ingen vurderinger

Ingredienser

Juster porsjoner
120g. havremel
60g. proteinpulver (sjokolade)
30g. kakaopulver
60g. Sukrin gold
1ts. bakepulver
2 modne bananer
2 egg
1,6dl. Yt proteinmelk
2ss. kokosolje
75g. sjokoladebiter
Nærings-innhold
7,5 g. protein
162 kcal
14,8 g. karbohydrater
7,4 g. fett

Slik går du frem

1.
Forvarm ovnen på 175 grader.
Merk som gjennomført
2.
Bland tørre og våte (inkludert banan) ingredienser hver for seg (men vent med kokosoljen).
Merk som gjennomført
3.
Stavmiks de våte ingrediensene (kan også vispes sammen for mer tekstur).
Merk som gjennomført
4.
Bland deretter de tørre ingrediensene inn med de våte.
Merk som gjennomført
5.
Smelt kokosoljen og rør den inn med resten av ingrediensene.
Merk som gjennomført
6.
Bland inn to tredjedeler av sjokoladebitene.
Merk som gjennomført
7.
Spray muffinsformen med bakespray, før du fordeler røren jevnt.
Merk som gjennomført
8.
Legg et par sjokoladebiter på toppen.
Merk som gjennomført
9.
Stek i cirka 20 minutter, og deretter la de hvile.
Merk som gjennomført
10.
NYT!
Merk som gjennomført

Notater

Om du ønsker å kutte ned på kaloriene, kan du sløyfe sjokoladebitene.
Proteinmelken kan naturligvis byttes ut med vanlig melk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *