Kylling stroganoff

lett

1 porsjon

Denne enkle og raske oppskriften på kylling stroganoff kan du nyte med god samvittighet.

Å ta vare på helsa burde ikke måtte gå på bekostning av smak. Denne vrien på den klassiske stroganoff-retten er både næringsrik og smakfull, og gir kroppen din akkurat det den trenger. Med hele 49,7 gram protein per porsjon, er denne retten ideell for deg som ønsker å opprettholde et sunt og proteinrikt kosthold.

Kylling stroganoff; en vri på en klassiker

Denne retten er en moderne tolkning av den klassiske stroganoff-retten som vanligvis serveres med biff. Den er kjent for sin fyldige smak og gode tekstur, og vår vri er ikke noe unntak. Denne kyllingretten kombinerer saftig kylling med en rik saus laget på crème fraiche og kyllingbuljong, og resultatet vil glede både sansene og kroppen.

(I denne oppskriften har vi valgt å droppe soppen, men om du ønsker, er det ikke noe feil å inkludere dette.)

Proteinrik nytelse

Den største fordelen med denne retten er dens imponerende proteininnhold. Med nesten 50 gram protein per porsjon er den et utmerket middagsvalg for deg som er opptatt av å opprettholde og bygge muskelmasse. Samtidig metter den enormt og gir en god boost av energi – du må bare komme deg etter matkomaen først…

Så hvis du leter etter en måte å tilfredstille både smaksløkene og kroppens behov for næring, har du kommer til rett sted. Denne oppskriften på kylling stroganoff har den perfekte balansen mellom smak og helse.

Gi matlagingen et løft med denne næringsrike og smakfulle retten. Enten du har en rolig kveld hjemme alene, eller du skal servere gjester på en uformell sammenkomst, vil denne retten med sin unike smak og sunne fordeler alltid være en innertier på middagsbordet.

Ingen vurderinger

Ingredienser

Juster porsjoner
0.5ss. olivenolje
150g. kyllingfilet
0.5 løk
1 hviløksfedd
0.5 rød paprika
1dl. kyllingbuljong
1ts. Dijon sennep
0.5ss. Worcestershire-saus
50g. lett Crème Fraîche (10 %)
100g. spinat
80g. ris (før koking)
Krydder
Salt
Pepper
Nærings-innhold
49,7 g protein
654 kcal
75,4 g. karbohydrater
15,5 g. fett

Slik går du frem

1.
Steg 1
Kutt opp alle grønnsaker og kyllingfileten i terninger. Finkutt også hvitløken.
Merk som gjennomført
2.
Steg 2
Varm opp halvparten av olivenoljen på medium/høy varme og stek kyllingen til den er gyllenbrun (men ikke helt gjennomstekt). Krydre med salt og pepper etter ønske og legg til side.
Merk som gjennomført
3.
Steg 3
Varm opp resten av oljen på medium varme, og stek løken i 6-8 minutter, frem til den er myk. Rør deretter inn hvitløk og paprika. Stek i ett minutt, før du heller i buljongen og tilsetter Dijon- og Worcestershire-sausen.
Merk som gjennomført
4.
Steg 4
Ha i den stekte kyllingen, og la det småkoke i 5-6 minutter til sausen er redusert og kyllingen gjennomstekt.
Merk som gjennomført
5.
Steg 5
Skru ned varmen og rør inn crème fraiche og spinat. La den stå på platen til det begynner å putre.
Merk som gjennomført
6.
Steg 6
Server sammen men ris, og nyt!
Merk som gjennomført

Notater

Bytt gjerne ut risen med fullkornspasta om du ønsker.
Stikkord

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *